Політика конфіденційності

Загальні положення

Управління цим сайтом https://pen.org.ua (далі – "Сайт") здійснюється Громадською організацією "Український осередок Міжнародного ПЕН-клубу" , код ЄДРПОУ 39829861, юридичною особою, яка зареєстрована і діє відповідно до вимог законодавства України (далі — "Організація").

Організація з великою повагою ставиться до конфіденційної (персональної) інформації всіх без винятку осіб, які відвідали Сайт, а також тих, хто користується наданими Сайтом сервісами; в зв’язку з чим Організація прагне захищати конфіденційність персональних даних (відомостей чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована), тим самим створивши і забезпечивши максимально комфортні умови використання сервісів Сайту кожному користувачеві.

У цій Політиці конфіденційності та захисту персональних даних (далі – "Політика") встановлено порядок здійснення Організацією обробки персональних даних, види персональних даних, які збираються, цілі використання таких персональних даних, взаємодія Організації з третіми особами, заходи безпеки для захисту персональних даних, умови доступу до персональних даних, а також контактна інформація для користувача щодо отримання доступу, внесення змін, блокування або видалення своїх персональних даних та звернення з будь-якими питаннями, які можуть виникнути у Вас щодо практики захисту персональних даних.

Збір та використання персональних даних

Особисті дані користувачів Сайту належать і обробляються Громадською організацією "Український осередок Міжнародного ПЕН-клубу".

При використанні користувачем сервісів Сайту Організацією може здійснюватися обробка даних користувача, а саме:

  • даних, що надаються користувачем як при заповненні форми підписки на розсилку новин Сайту, так і в процесі користування особистим кабінетом для членів Організації;
  • файли типу cookie;
  • ір-адреси;
  • параметри і налаштування інтернет-браузерів (напр.: User-agent, Accept-Language та інші).

Організація збирає тільки ті персональні дані (наприклад, Ваше імʼя і прізвище, логін і пароль доступу, адреса електронної пошти, дата народження, стать і т. п.), які свідомо і добровільно надані Вами як субʼєктом персональних даних в цілях використання сервісів Сайту, що відповідно до вимог законодавства є згодою субʼєкта персональних даних на обробку своїх персональних даних відповідно до сформульованої в цій Політиці мети їх обробки.

При відвідуванні Сайту фіксуються всі входи до системи. Інші відомості по трафіку користувача не обробляються і не зберігаються.

Звертаємо Вашу увагу: Організація обмежується збором мінімального обсягу інформації, необхідного виключно для виконання запиту субʼєкта персональних даних. У будь-якому випадку, коли запитується необовʼязкова до надання інформація, користувача буде повідомлено в момент збору такої інформації.

Обробка персональних даних

Обробка і зберігання наданих персональних даних здійснюється в дата-центрах, де розміщується обладнання, що забезпечує функціонування сервісів Сайту. Надані персональні дані обробляються і можуть зберігатись в Базі персональних даних чи окремій таблиці Бази даних Сайту.

Цілі використання персональних даних

Ваші персональні дані використовуються задля можливості ідентифікації користувачів як зареєстрованих членів Організації, в цілях забезпечення надання Інтернет-сервісів Сайту, обміну інформацією/новинами, відносин у сфері реклами та комунікації відповідно та на виконання законів України, у тому числі, але не виключно: "Про захист персональних даних", "Про ратифікацію Конвенції про захист осіб у звʼязку з автоматизованою обробкою персональних даних та Додаткового протоколу до Конвенції про захист осіб у звʼязку з автоматизованою обробкою персональних даних стосовно органів нагляду та транскордонних потоків даних", "Про інформацію", "Про рекламу", "Про телекомунікації", "Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах", "Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів", а також інших актів, що регулюють діяльність Організації.

Термін зберігання персональних даних

Персональні дані зберігаються на термін не більше, ніж це необхідно відповідно до мети їх обробки.

Використання файлів cookie

Cookie — це текстовий файл або файли, що містять невеликий обсяг інформації, які надсилаються веб-браузеру і зберігаються на пристрої користувача. До таких пристроїв можна віднести компʼютер, мобільний телефон або інший пристрій, за допомогою якого користувач відвідує Сайт.

Файли cookie можуть бути вічними (вони називаються постійними файлами cookie) і зберігатися в компʼютері, поки користувач їх не видалить або тимчасовими (такі файли cookie називаються сесійними), тобто зберігаються тільки до закриття браузера. Крім того, файли cookie поділяються на основні (вони встановлюються безпосередньо відвідуваним Сайтом) і сторонні (встановлюються іншими веб-сайтами).

Відповідно до класифікації Міжнародної торгової палати (International Chamber of Commerce) Організація використовує такі категорії файлів cookie:

Строго необхідні файли cookie — потрібні для пересування користувачем по веб-сторінці і при використанні певних сервісів, наприклад, для доступу до захищених сторінок, реєстрації та авторизації, здійснення пошуку по Сайту, запамʼятовування попередніх дій користувача при переході на попередню сторінку в тій же сесії.

Експлуатаційні файли cookie — агрегують інформацію про те, як використовується Сайт. Ці дані зберігаються на пристрої користувача між сеансами веб-браузера. Прикладами таких даних можуть бути наступні метрики: час перебування на Сайті, найбільш часто відвідувані сторінки, розуміння які саме розділи і сервіси Сайту були найбільш цікаві для користувача, наскільки ефективна та чи інша рекламна та/або маркетингова кампанія і т.д і т.п.

Вся інформація, зібрана за допомогою експлуатаційних файлів cookie, призначена для статистичних та аналітичних задач.

Управління файлами cookie:

Основні веб-браузери (перераховані нижче) налаштовані на автоматичний прийом файлів cookie. Для того щоб їх відключити скористайтеся функцією довідки в своєму браузері. Довідку можна викликати через меню або за допомогою кнопки F1.

Microsoft Edge - https://privacy.microsoft.com/ru-ru/privacystatement

Mozilla Firefox - https://www.mozilla.org/ru/privacy/websites/#cookies

Google Chrome - https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=ru

Opera - http://help.opera.com/Windows/11.50/ru/cookies.html

Safari для macOS - https://support.apple.com/kb/PH21411?locale=en_US

Важливо:

  • конфігурація налаштування файлів cookie для веб-браузерів мобільних пристроїв може відрізнятися;
  • варто нагадати, що повноцінна робота з Сайтом доступна тільки при використанні файлів cookie;
  • відключення файлів cookie може привести до обмеження доступу до змісту і неповноцінного функціонування сервісів Сайту.

Взаємодія Організації з третіми особами стосовно персональних даних

Організація не здійснює передачу персональних даних третім особам, крім випадків, коли така передача є вимогою законодавства, на прохання субʼєкта персональних даних або в інших випадках, викладених в цій Політиці. Організація розуміє, що особиста інформація є цінністю і невідʼємним змістом, в тому числі, особистих немайнових прав будь-якої фізичної особи, тому вживає всіх можливих заходів для захисту особистої інформації користувачів, добровільно і усвідомлено переданої останніми Організації.

На Сайті можуть бути посилання на інші веб-сайти (виключно в інформаційних цілях). При переході за посиланням на інші веб-сайти дія цієї Політики на такі сайти поширюватися не буде. У звʼязку з чим Організація рекомендує переглядати політику в сфері конфіденційності і персональних даних кожного веб-сайту перед тим, як передавати будь-які персональні дані, за якими Вас можуть ідентифікувати.

Захист інформації

Організація вживає всіх необхідних заходів для захисту даних від несанкціонованого доступу, зміни, розкриття чи знищення. До цих заходів належать, зокрема, внутрішня перевірка процесів збору, зберігання та обробки даних і заходів безпеки, включаючи відповідне шифрування і заходи щодо забезпечення фізичної безпеки даних для запобігання неавторизованого доступу до систем, в яких ми зберігаємо особисті дані.

Організація надає доступ до інформації користувачів тільки тим своїм співробітникам та підрядникам, яким необхідно мати цю інформацію для здійснення операцій, які виконуються від імені Організації.

Для оновлення, отримання доступу, внесення змін, блокування або видалення своїх персональних даних, відкликання згоди на обробку персональних даних, яка були Вами надана Організації відповідно до цієї Політики, або в разі наявності будь-яких зауважень, побажань або претензій щодо Ваших персональних даних, які обробляються Організацією, будь ласка, звертайтеся до Організації за електронною адресою ukraine.pen@gmail.com.

Зміна Політики

До цієї Політики періодично та без попереднього повідомлення користувача про таке можуть вноситись зміни та доповнення, у тому числі у зв’язку зі змінами вимог законодавства.

У випадку внесення істотних змін до цієї Політики Організацією буде розміщено повідомлення на Сайті та зазначено термін набрання цими змінами чинності. Якщо протягом зазначеного терміну Ви не відмовитеся від їх прийняття в письмовій формі, це означатиме, що Ви погоджуєтеся з відповідними змінами Політики.

Просимо час від часу переглядати Політику для того, щоб бути в курсі будь-яких змін або доповнень.